perjantai 30. toukokuuta 2014

Aika juhlia

"Joko ne tuli, joko ne tuli?!" Kaksi pientä päätä kurkkii ikkunoista. Tätä samaa lausetta on kuunneltu koko päivän. Viimeinen koulupäivä takana ja kaverisynttärit edessä. Kohta talo on täynnä vieraita kun juhlitaan tyttöjen 10-vuotissynttäreitä. Juhlatila on koristeltu ja täytetty ilmapalloilla, värivalot ovat valmiina välkkymään ja kaiuttimet soimaan Robinia.

Jännitys on ihan käsinkosketeltavaa, meillä kaikilla. Jännittää tuleeko vieraita vai jääkö herkut meidän syötäviksi. Kuinka synttärit menevät, saako kukaan raivokohtausta, meneeko kierrokset kuinka yli kun on sokeria veressä ja kova meno päällä. Synttärit ovat aina olleet se päivä jolloin me vanhemmat teemme kaikkemme vahvistaaksemme tyttöjen kaverisuhteita. Jos syntymäpäivillä on hauskaa, ehkä se sitten kantaisi sinne arkeenkin. Jospa näiden syntymäpäivien jälkeen olisi edes yksi kaveri jonka kanssa voisi leikkiä koulun pihallakin. 

Tänään on lupa juhlia, tänään yritetään olla ajattelematta kaikkia niitä vaikeuksia mihin tämä rutiineista poikkeaminen vielä johtaa. Tänään ei ajatella leikkausta, ei adhd:ta, ei koulukiusaamisia. Tänään pidetään hauskaa, arki on vasta huomenna. Tai oikeammin illalla juhlien jälkeen. "Ei vielä, tunti vielä aikaa, ihan rauhassa nyt, kyllä ne vieraat vielä tulee", vastaan tytöille jälleen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti